Compassion

Compassion is een organisatie die kinderen in armoede financieel ondersteunt. Op het moment dat er financiële steun wordt gegeven aan een kind, is er de mogelijkheid om als sponsor brieven te schrijven om zo op de hoogte te blijven van hoe het gaat met hen gaat.

Compassion is naar ons toegekomen met de vraag om een leuke frisse animatie te maken voor hun nieuwe campagne. De nieuwe campagne houdt in dat ze met een caravan het hele land door rijden en uitgenodigd kunnen worden om langs te komen bij evenementen, kerken en festivals. Op deze manier kunnen mensen hun vragen stellen aan de organisatie over wat ze doen en over het sponsoren van een kind in armoede.

Opdrachtgever

Compassion

Wat we hebben opgeleverd

Het doel van de animatie was om duidelijk te maken dat je de Compassion caravan langs kan laten komen bij jouw evenement en ook te laten zien met welke boodschap zij door het land reizen.

Het concept

Voordat we het productieproces zijn ingegaan, hebben we een concept geschreven en hiervan een storyboard opgezet. Het moest een korte, maar krachtige animatie worden waar iedereen makkelijk kan begrijpen waarvoor de Compassion caravan is. Door middel van een moodboard werd het voor de organisatie al snel duidelijk hoe het eindresultaat zou worden. Hierdoor kon er snel akkoord worden gegeven op het concept en kon de productie van start gaan.

Mix van 2D en 3D

De animatie bestaat grotendeels uit 2D animatie. Voor de auto en caravan hebben we besloten om deze in 3D op te zetten. Dit zorgde ervoor dat we meer dynamiek hadden in de shots en daardoor voelde het minder stijf aan. Hoewel we de auto vooral van de zijkant zien, is het fijn om het af te wisselen met een shot waar er iets meer perspectief is. Hierdoor voelt het geheel veel dynamischer aan en is de animatie daarmee aantrekkelijker om naar te kijken.

Credits

Opdrachtgever

Compassion

Gemaakt door

Johan ten Woude