Techdata

Het beheer van bedrijfsopslag kan behoorlijk rommelig worden, het kan daardoor een uitdaging zijn om je opslagbronnen efficiënt te laten samenwerken. Dit is precies waar Techdata op inspringt door gebruik te maken van IBM Flashsystems.
Aan ons was de opdracht om in een driedelige animatie uit te leggen hoe je de data het best kan beheren zonder de infrastructuur te hoeven vervangen. Naast deze boodschap leggen de animaties ook uit wat de extra voordelen zijn van het gebruik van de IBM Flashsystems, zoals veiligheid, snelheid en minder kosten.

In de drie animaties nemen Luke en Mike je mee in de wereld van Flashsystems en leggen zij jou uit wat er allemaal bij komt kijken.

Opdrachtgever

Techdata

Studio

Narce Media (Engeland)

Wat we hebben opgeleverd

Zie hierboven het eindresultaat! De driedelige animatie die wij uiteindelijk hebben opgeleverd.

Look & Feel

Door de ingewikkelde informatie die in de video’s moest komen is er gekozen voor een overzichtelijk camerastandpunt waardoor in één beeld verschillende onderwerpen kunnen worden uitgebeeld. Om de animaties niet te eentonig te maken qua beeld is er ook voor gekozen om een aantal close-ups te hanteren. Naast de technische “look & feel” wilden wij het hierdoor ook iets persoonlijker maken door de personages Luke en Mike groot in beeld te brengen. Deze karakters zijn gebaseerd op echte medewerkers van Techdata en de voice-over hebben zij ook zelf ingesproken.

Opzetten van de animaties

Door het isometrisch camera perspectief speelden we met de vraag of we het project in 2D of 3D moesten opzetten. Hoewel 2D geen slechte keuze was geweest, hebben we uiteindelijk gekozen om een aantal onderdelen in 3D op te zetten. Hierdoor hadden we meer vrijheid bij het plaatsen en animeren van de complexere elementen. Over het algemeen kost het maken van 3D elementen meer tijd, maar door het perspectief en de moeilijkheid van de animatie heeft 3D er juist toe geleid dat het proces sneller verliep.

Credits

TechData

Opdrachtgever

Narce Media

Studio

Johan ten Woude

Creative Director
Styleboard
Storyboard
Rigging
Modelling
Animatie

Jeroen Dral

Storyboard
Modeling
Animatie