Meer vertrouwen creëren op het internet

Door gebruik te maken van de blockchain wil WordProof het internet betrouwbaarder maken. De content die door de auteur wordt gemaakt krijgt een unieke digitale vingerafdruk (Timestamp) die in de blockchain gaat. Op het moment dat iemand anders jouw content kopieert en onder zijn eigen naam uitgeeft, kan jij gemakkelijk aantonen dat jij de auteur bent.

Deze animatie is gemaakt met als doel om deze aan een groot publiek op een conferentie te laten zien en uit te leggen wat Timestampen is. Daarnaast is deze animatie ook bedoeld voor alle WordPress websitebeheerders en dat is een grote doelgroep. Ongeveer de helft van alle websites draait op WordPress. Dat betekent dat de video simpel moest blijven en voor iedereen toegankelijk.

Opdrachtgever

WordProof

Wat we hebben opgeleverd

WordProof wilde heel graag dat de animatie niet technisch zou worden qua uiterlijk en boodschap. Daarnaast wilden we ervoor zorgen dat de video een rustig en relaxte sfeer zou hebben, zodat het Timestampen duidelijk uitgelegd wordt. De insteek was om een animatie van rond de minuut te maken, maar we kwamen er al snel erachter dat we meer tijd nodig hadden.

Complex onderwerp simpel uitleggen

De grootste uitdaging van dit project zat hem in het simpel verbeelden van de lastige materie. We hebben daarom alle tijd genomen om het storyboard echt goed te krijgen.

Zo zijn er veel versies van het storyboard gemaakt op basis van het script dat WordProof voor ons heeft gemaakt. Dit allemaal om de juiste tone of voice te vinden en de video zo simpel mogelijk te maken.

De stijl neerzetten

WordProof was geïnspireerd door de animaties van Headspace en wilde graag in die stijl de animatie opzetten. Dat wetende moesten we proberen om de grenzen op te zoeken om te kijken in hoeverre we van de stijl konden afwijken, maar dat het toch hetzelfde gevoel zou overbrengen. Dit betekende dat we in het begin veel tijd hebben geïnvesteerd in het neerzetten van een goed story- en styleboard.     

Credits

WordProof

Opdrachtgever

Jeroen Dral

Creative Director
Karakter animatie
Animatie
Geluid

Johan ten Woude

Story- & styleboard
Karakter rigging
Karakter animatie
Animatie