Organiseer je digitale omgeving

Het organiseren en bijhouden van een digitale omgeving kan voor veel koppijn zorgen. Het Olive Cloud managed service platform helpt bedrijven om alles georganiseerd te ordenen in een enkele cloud service. Het doel is om door middel van deze animatie makkelijk uit te leggen hoe dat werkt. In samenwerking met Narce Media zijn de illustraties en de animaties geproduceerd.

Opdrachtgever

Olive Cloud
(Engeland)

Studio

Narce Media
(Engeland)

Wat we hebben opgeleverd

Een animatie die een helder beeld moet geven aan een bedrijf waarom het zou moeten gaan voor de Olive Cloud managed service platform. De animatie legt uit welke voordelen dat heeft en vooral hoe bedrijven minder tijd hoeven te besteden aan het bijhouden van hun digitale bedrijfsstructuur. Dat scheelt een hoop hoofdpijn.

Communicatie tijdens de productie

Voordat het animatieproces begon is er door Narce Media een uitgebreide beschrijving aangeleverd van de verschillende shots die in animatie moesten terug komen. 

Door deze heldere beschrijving is toen besloten om geen storyboard te maken aangezien beide partijen al duidelijk voor ogen hadden wat er in de animatie zou komen. Hierdoor kon dit project al snel in productie gaan. Hierdoor kon snel de productie van start gaan. Het overslaan van een storyboard kan tijdwinst opleveren, maar kan er ook voor zorgen dat sommige shots verkeerd of anders geinterpreteerd worden door de animators. Het was dus belangrijk dat, vooral in het begin, ontwikkelingen direct doorgestuurd werden zodat elke partij goed op de hoogte was van het proces. Hierdoor konden we snel bijsturen als er iets niet klopte.

Flexibiliteit van subtiel 3D gebruik

Hoewel ervoor gekozen was om voor een 2D animatie stijl te gaan, is er besloten om toch een aantal kleine objecten in 3D op te zetten. Door dit subtiel toe te passen konden we de animatie net wat meer dynamiek geven. Het produceren van deze objecten kan meer tijd kosten, maar door deze verstandig in te zetten kan het het animatie proces uiteindelijk juist versnellen. Als het object eenmaal gemaakt is, is er veel vrijheid om er mee te doen wat we willen. Hierdoor is er veel flexibiliteit tijdens het animatie proces.

Credits

Opdrachtgever

Olive Cloud

Studio

Narce Media

Gemaakt door

Johan ten Woude